BIO | STATEMENT

BIO

Tiina Vehkaperä (s. 1982) on oululainen kuvanveistäjä, joka laajentaa työskentelyään performanssi-, ympäristö- ja valotaiteeseen. Vehkaperä paneutuu teoksissaan uusiin materiaaleihin ja tekniikoihin. Hän tarkkailee usein arjen ylijäämän tai löydetyn materiaalin ydintä tuoden niitä nykyajan ja -käsitteiden pariin.

Teoksia esillä mm. Oulun, Rovaniemen, Rauman ja Kemin Taidemuseoilla sekä useissa ympäristötaidenäyttelyissä. Jäsenenä Suomen Kuvanveistäjäliitossa, MUU ry:ssä, Oulun Taiteilijaseurassa (puheenjohtajana 2017-2020), Kultturiosuuskunta ILMEessä, T.E.H.D.A.S kollektiivissa ja Suomen valotaiteen seura FLASH:ssä.

ARTIST STATEMENT

Työskentelyni pyörii paljon käsitteitä ja materiaaleja tutkien. Sisällöllisessä keskiössä on maailmassa olemisen ymmärtäminen ja vaikeus sekä ihmissuhteiden sanattoman dynamiikan tarkkailu. Puhun ilmiöistä ja elementeistä, jotka näyttävät toistuvan elämässä ja jotka kenties pitävät meitä elossa. Teokseni ovat henkilökohtaisia tulkintoja ympäröivästä- tai sisäisestä maailmasta, lähimenneisyydestä. Havainnot kumpuavat henkilökohtaisista lähteistä, mutta pyrin käsittelemään aiheita koskettamalla ihmisyyttä yleisesti sen nivoutuessa ympäröivään maailmaan.

STATEMENT in English